Nexus EQ mailing
to participants and presenters of NexusEQ 2005
International conference: Tools and Wisdom for a Sustainable World.  

In ten days we meet each other in the unique and exciting World Conference on EQ near the beach of Egmond aan Zee. There are already more than 200 participants and presenters from 30 countries, from China , India and Pakistan, to USA, Argentina and SouthAfrica, Germany, Italy, Spain, UK, Finland, Sweden, Norway, Israel and the Netherlands, so it  really will be an international conference named: Tools and Wisdom for a Sustainable World.  There are more than 70 workshops of the best presenters of the world, sharing their wisdom -increasing leadership effectiveness-transforming fear, anxiety and stress into valuable energy -valuing human capital and increasing motivation -performance in sport, business, health and education  If you want to feel the energy of the conference already I invite you to look on the website www.nexuseq.com. You will see the program and text and photographs of all 70 presenters, and of the pre-and postconferences, and that we start at June 12 at 9.30 with the first preconference, 13.00 with the EQ Allience groups and 14.30 with the opening of the conference. 

It will be a really great conference. We envision that more people will enjoy this conference, and would invite you to find one person that you invite to become participant of this conference.  It  is never too late, and  they won't miss this unique chance.   warm regards organising team Kees Blase   www.nexuseq.com  
Nexus EQ conferentie met presentatie door Michiel Czn. Dhont in hoofdsessie 't Tijdloze Uur op
ma. avond 13 juni van 20 tot 22 uur.
Hoofd, hart en handen zijn de driehoek
die de basis vormt voor educatieve groei van het kind. In dit werkboek staan 22 oefeningen ter bevordering van de integratie van zowel de cognitieve, emotionele als de sociale intelligentie beschreven. De bij het boek behorende introductie- en instructievideo is tot stand gekomen dankzij financiering door de Stichting Kinderpostzegels Nederland.
Michiel Czn. Dhont ontwikkelde een unieke methode die werkt vanuit beweging en intu´tie via individuele en gezamenlijke teken- en klei-oefeningen. Deze beeldende oefeningen stimuleren de concentratie en het visualisatie-vermogen. Via het uitwisselen van basale zintuiglijke gevoelservaringen ontstaat communicatie en sociale interactie. Door zowel groeps- als solo-oefeningen wordt het lichaamsgevoel van het kind in balans gebracht. Vergroting van zelfvertrouwen, vermindering van stress, toename van creativiteit en profijt bij cognitieve vakken zijn het resultaat. 't Tijdloze Uur is een bron van inspiratie voor alle begeleiders van kinderen en biedt concrete toepassingen voor remedial teachers en groepsleerkrachten. De oefeningen in het boek versterken het individuele- en het groepsgevoel en bevorderen de integratie van de cognitieve-, de emotionele- en de sociale intelligentie. Alle oefeningen bevorderen het concentratievermogen van het kind via het proces van integratie van de linker- en rechter hersenhelft! Deze innerlijke integratie stimuleert de interactie tussen kinderen in een leersituatie, ook waar sprake is van kinderen met verschillende etnische achtergronden. In de steeds complexer wordende multiculturele samenleving is het van belang dat kinderen deze drie vormen van intelligentie ontwikkelen. Kinderen worden, met name via de media, net als volwassenen, geconfronteerd met ingrijpende ontwikkelingen en gebeurtenissen op het gebied van milieu en maatschappij en staan ieder voor zichzelf voor de opgave daaraan zin en vorm te geven in de bewuste keuzes in de realisatie van hun leven. De in dit boek beschreven oefeningen en de achterliggende visie sluiten nauw aan bij de ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied van de laatste 30 jaar in de pedagogiek, de neurologie, met name het hersenonderzoek, en de cultuurfilosofie.
Alle oefeningen bevorderen het concentratievermogen van het kind via het proces van integratie van de linker- en rechter hersenhelft!
Informatie:
michiel -AT- dhont.nl ( 0523 638 678.
De prijs van het boek bedraagt Ç 35,=
De bijgeleverde introductie- en instructievideo is gratis.
Voor bestelling van 't Tijdloze Uur (ISBN nr. 90.74119.66.2):
uitgeverij Lambo, Arnhem, ( 026-3515613

 

Michiel Czn. Dhont
Ik ben Michiel Czn. Dhont (Amsterdam, 1940), auteur van 't Tijdloze Uur. Mijn creatieve vermogens in muziek en beeldende kunst geven de grootste uitdaging en voldoening in mijn leven. Ik ervaar, dat naarmate ik mij verder ontwikkel, de kern van mijn creaties en de manier waarop ik ze tot uiting breng, eenvoudiger en helderder worden. Dit is zichtbaar in mijn hele leven en werk. Mijn lijfspreuk is: 'vertrouw op je handen, zij kennen al je innerlijke beelden en kunnen die vanuit je hart beeldend tot expressie brengen'. Bewustzijn van mijn Zelf via mijn eigen lichaamsgevoel heeft mijn intu´tief vermogen gevormd, wat mijn leven verrijkt heeft. Het grootste wonder waar ik dankbaar voor ben, is het leven met de kinderen die Mea, de vrouw waarmee ik leef, mij schonk. In de loop van mijn leven heb ik, via begeleiding in de praktijk, veel inzicht verkregen in levensprocessen.

Het werkboek 't Tijdloze Uur is het resultaat van ervaringen die ik over een lange periode in verschillende landen al werkend heb gedeeld met kinderen en volwassenen. Zij hebben een kostbare bijdrage geleverd aan de realisatie van dit boek. Daarom draag ik 't Tijdloze Uur op aan alle kinderen van deze wereld.

Curriculum Vitae
Michiel is musicus in Jazz- en ge´mproviseerde muziek en beeldend kunstenaar. Hij maakt schilderijen en monumentale- en 'environmental' kunst en geeft performances. Regelmatig geeft hij concerten en exposeert hij zijn beeldend werk in Nederland en in het buitenland.

Klassieke- en hedendaagse muzikale vorming ontving hij in privÚlessen piano en cello op het Conservatorium te Amsterdam. Daarna legde hij zich voornamelijk toe op het spelen van contrabas. Masterclasses in contrabas: Ray Brown, Nils Henning, ěrsted Pedersen, Dave Holland and Miroslav Vitous. Concerten, radio- en studio-opnames in Nederland o.a. North Sea Jazz Festival in Den Haag in 1981, '83 en '85 en concerten in Frankrijk, Finland en U.S.A. met Nederlandse- en buitenlandse musici.
Producties: VPRO-Life video concert O-42 Arnhem 1980 / L.P-Album 'Improvisaties' 1981 / CD - piano trio O.BA.O meets Ab Baars 1996 / CD - grandpiano-solo 'Planetearthscapes' 1996 / Bimhuisconcert video Amsterdam 1999.

Beeldende kunst opleiding: Academie '63 te Haarlem, docenten: Ger Lataster, Arie Kater en Wessel Couzijn en Rietveld Academie Amsterdam 1964 - 1969, Tekenleraar MO. A - B. en Beeldhouwen, docenten: Jos Wong en Aart Rietbroek.
Exposities en beeldend werk in collecties in Nederland o.a. Stedelijk Museum te Amsterdam en in Canada, U.S.A., Denemarken, Finland, Duitsland, IJsland en in de Filippijnen.
Kunstreizen in U.S.A, AustraliŰ, Mexico, Marokko, Midden-Oosten waarbij Egypte met een beurs van O.C&W.

Docentschap aan basisscholen, opleidingen creatieve therapie en kunstinstituten in binnen- en buitenland.

Producties: 8 Video's van performances, films, beeldende kunst-processen met groepen en muziektheaterconcerten.

Michiel is oprichter van het Atelier 'Werkplaats Molenpad' te Amsterdam-C. sinds 1975 een atelier voor beeldende expressie vanuit beweging en intu´tie. Naast jaarcursussen en weekenden geeft hij zomercursussen in Griekenland op de Zd. Peloponnesos en in de Spaanse PyreneeŰn.
In 1999 is een werkgroep opgericht van oud-studenten van de Werkplaats Molenpad voor de introductie en begeleiding van de werkmethode van het boek 't Tijdloze Uur op basisscholen en instituten in de zorgsector in Nederland.