MATERIAALLIJST VOOR CURSUS PREAU - Frankrijk
=

ALLE HIERONDER GENOEMDE MATERIALEN ZELF AAN TE SCHAFFEN EN MEE TE NEMEN!!!
(als u de lijst wilt afdrukken, heeft u twee kantjes nodig!)

ACRYLVERF 10 flacons van 250 cc. -mat- van het merk ARA.
rood (naphtholrood)
nr B176
gele oker,
nr. A319
oxydrood (transp.),
nr. B334
 
blauw (ultramarijn)
nr B244
geel (donkergeel),
nr. B15
zwart ,
nr. A74
 
blauw (lichtblauw)
nr A251
citroengeel,
nr. A10
2 stuks wit (titaanwit),
nr. A1
 
Uit zorg voor het milieu werken we niet met cadmiumhoudende kleuren!
 
 Michiel HOME

Een paar tips:
Bovenstaand verfpakket is meestal voldoende. Weet je van jezelf dat je graag meer gebruikt, zorg dan voor extra acrylverf. Als je met een breder palet wilt schilderen dan kun je naar keuze extra flacons of tubes (van 120 cc) acryl bijkopen, bijvoorbeeld de kleuren: pruisisch-blauw, indigo, cobalt, kraplak, neptol rood, helgroen en de metallics brons, zilver en goud enz. Omdat we standaard met matte verf werken, kun je voor deze extra kleuren het beste kiezen voor kleine tubes mat van Van Gogh (studioacryl) of Rembrandt (prof. acryl). Als je beurs het toelaat adviseer ik je om i.p.v. lichtblauw (nr. 11) Ceruleumblauw (nr. E39) te nemen. Zowel voor het mengen als voor de kleurdiepte is dit veel beter.

Voor de metallic acrylverven kun je zelf je keuze maken. Als je geen verf in 250 cc. flacons kunt kopen, schaf dan flacons van 500 cc. aan. In dat geval kun je, om het gewicht te beperken, de helft eventueel overschenken in goed afsluitbare potjes van 250 cc (apothekerspotjes). Je krijgt dan geen problemen doordat je bagage te zwaar zou zijn of dat er lekkage zou ontstaan. Verpak voor de zekerheid de flacons en/of de potjes nog eens in plastic zakjes (o.a. evt. in verband met de overdruk in het vliegtuig). Neem voor de terugweg voor het transport van tekeningen en schilderijen op papier 4 plastic vuilniszakken mee. Dit is goedkoop en handig omdat deze rol in de meeste gevallen als handbagage kan worden meegenomen.
Je kunt ook een plastic schuifkoker met draaglint kopen. Heel sterk, handig en niet duur.

 
KRIJT Kies een van de drie onderstaande mogelijkheden:  
OF:
Crayons 'assorti' (kleur), 1 doosje met 12 stuks krijt. Koop apart ook 1 wit + 1 zwart krijtje (vierkant), karakter 2B. Deze krijtjes zijn goed wrijfbaar, niet te hard en niet vet. Koop vooral geen pastel want die zijn zo zacht dat ze uit elkaar vallen.!  
OF:
Faber Castel - losse krijtjes in de volgende kleuren:  
1x lichtgroen 1x donkergroen
1x lichtblauw 1x donkerblauw
1x rood 1x sienna
1x gele oker 1x geel
2x wit 2B 1x zwart 2B
OF:
Conté à Paris / serie: 2340 zelfde kleuren als boven Nr. 8 - 29 - 4 - 63 - 13 - 34 - 6 - 7 - 62 - 9  

 
HOUTSKOOL 6 stuks, dikte 6 tot 8 mm.  
FIXEER Koop een flesje met los fixeerspuitje. Wil je dit niet, koop dan een spuitbus haarlak. Let OP: Spuitbussen zijn niet (meer) toegestaan in vliegtuigen.  
KNEEDGUM 1 (gummi) Koh-I-Noor 320, Hardtmuth K0603200 (of ander merk).  
TESA TAPE 2 cm. breed tape, 2 rollen/ Tesa rol.  
STANLEYMES of mesje waar je stukjes van af kunt breken.  
PALETMES im.192935 italy /groot / of ander merk blad vooral niet te smal en ± 6 cm. lang, met afgeronde hoeken.  

KWASTEN Spalters, blank hout 12. 'Vincent' plat varkenshaar (geen huisschilderskwast).  

1 x nr. 15 2 x nr. 20    
2 x nr. 40 1 x nr. 70    
DIVERSEN 2 x schoonmaaksponsje met groene schuurkant  
3 x schilderslap  
zonnehoed of -petje / nagelborsteltje
 
PAPIER

Teken- en schilderpapier is niet aanwezig in Preau. Je schaft het papier in Nederland ook zelf aan en neemt het mee in de rol hierboven beschreven.
Circa 14 vel van 200 grams 100 x 70 cm. Hier kan je ook kleine formaten uit snijden. Zorg voor een goede kwaliteit.
Het makkelijkst is om ze strak in te rollen en te verpakken in 4 plastic vuilniszakken.

 
OVERIG KLEI, PALETTEN, KLEINE SCHILDERBORDEN, GROTE SCHILDERBORDEN en WATERBAKKEN zijn zonder kosten beschikbaar in Preau.  
KOSTEN De PRIJS van al deze materialen samen is ca. € 175,=  
 

ARA acrylverf is een A-kwaliteit professionele verf voor een relatief lage prijs. Wanneer je budget dit toch niet toelaat, kies dan uit een van de volgende drie (in volgorde van kwaliteit): Rowney Systeem 3, Amsterdamverf of Winsor & Newton. Toon de bediende deze materiaallijst. Goede winkels in Amsterdam zijn:

1. LEVANT, Levantkade (KNSM eiland), is de voordeligste. Vraag naar Irmen die weet van de kortingsregeling en kan eventueel materiaal opsturen. Tel. 020 419 9618.

2. Peter van GINKEL, Bilderdijkstraat bij Bellamyplein. Tel. 020 618 9827. NICKEL, Ceintuurbaan bij Hobbemakade. Tel. 020 672 2498.

3. Van der LINDE, Rozengracht 36-38, Amsterdam. Tel. 020 624 2791.
Informeer bij alle winkels eerst telefonisch of ze de materialen hebben en voor welke prijs. Dit kan je een aardig voordeel opleveren. Levant kan de bestelling ook versturen als je buiten Amsterdam woont. Beter is echter in de winkel zelf te kijken. Vermeld bij aankoop dat je in de Werkplaats Molenpad en/of met Michiel Dhont schildert en vraag om toepassing van de kortingsregeling.

4. Van BEEK ART SUPPLIES / Stadhouderskade 63-65, Amsterdam-C. 020 662 1670

 
    Michiel HOME    

Workshops en Zomercursussen
Trainingen beeldende expressie vanuit beweging en intuïtie'
door beeldend kunstenaar Michiel Czn. Dhont

INHOUD, WERKWIJZE & BEGELEIDING/COACHING

'tekenen, schilderen en boetseren is in beweging zijn'

 

Door het gebruik van kleuren, lijnen, structuren, ruimte en vormen, zowel in licht en donker, kun je je verborgen gevoelens uitdrukken. Verbonden met deze gevoelens zijn je dromen, innerlijke beelden en de natuur. Deze beelden kunnen dienen als bron van inspiratie voor het maken van schilderijen, tekeningen en klei-objecten. Voor het tot uitdrukking brengen van je innerlijke beelden is het geen voorwaarde om van tevoren visualisaties te hebben of te weten wat je gaat tekenen, schilderen of boetseren. Door middel van bio-energetische oefeningen, meditatie en visualisatie technieken, kun je geïnspireerd worden je gevoelens in beelden uit te drukken. De expressie gaat gepaard met het werken met zowel je linker- als je rechterhand. In het bijzonder zul je werken met de chakra´s (de energievelden in ons lichaam), sjamanistische rituelen, grounding (oefening in aarding) en gesynchroniseerde ademhaling / lichaamsbeweging ter stimulering van de afstemming tussen de linker- en rechter hemisfeer (beiden hersenhelften). Het hele werkproces zal zich steeds richten op de verbinding tussen beeldende expressie en harmonisering, waarbij de aandacht gaat naar jou als 'geheel mens'. Dan is er de dialoog tussen jou en je gemaakte beelden, waarvan de betekenis doorwerkt naar 'innerlijke groei'. De begeleiding is oordeelloos en zonder esthetische normen.

Een goede indruk van opzet en sfeer van de cursussen krijg je door een interview in Onkruid nr. 102.


beeldend kunstenaar
docent
muzikant

Michiel Czn. Dhont is tekenaar/schilder en maakt 'monumental' en 'environmental' kunst als projecten en performances. Regelmatig wordt zijn beeldend werk in binnen- en buitenland geëxposeerd. Michiel is oprichter van het atelier 'WERKPLAATS MOLENPAD' te AMSTERDAM. Michiel is tevens actief als muzikant met als instrument contrabas en dwarsfluit (piano) in de jazz- en geïmproviseerde muziek met optredens in binnen- en buitenland.

Zie elders op de site van Michiel onder -beeldende kunst- en -'t Tijdloze Uur-

auteur
consultant

 

 

uitgaven in Nederland en buitenland

 

In 2000 en daarna in 2014 (nieuwe bewerking) is het werkboek met video 't Tijdloze Uur verschenen. Het is een boek met een methode voor het basisonderwijs en de zorgsector in Nederland en het buitenland. In 2002 is Michiel uitgenodigd door de Verenigde Naties om het te presenteren op een internationale conferentie van de World Health Organisation.
Uitgeverij Lecturium in Zoetermeer: E 27,50.

In 2018 is 't Tijdloze Uur uitgegeven in Israel in het Hebreeuws. Daarna komt er ook een Arabische uitgave.
Beide edities werden mogelijk gemaakt via een schitterend sponsorproject van particulieren.

.