Michiel Dhont HOME

Griekenland aan Zee

omgeving & verblijf - cursus - prijs & accommodatie - excursies

zomercursus Schilderen
beeldende expressie
 vanuit beweging & intuitie

Accreditatie Vak-therapie: 38 punten.

vr. 10 mei t/m wo. 22 mei- 2019
zomercursus
(11 + 2 reisdagen) 

de schildercursus wordt begeleid door
beeldend kunstenaar

Michiel Czn. Dhont


Beeldende expressie in relatie tot de 4 elementen
Aarde, Water, Vuur & Lucht

schilderen, tekenen en boetseren
vanuit intuïtie en beweging

Vathi aan de Aegeische zee - in de Mani-Zuid Peloponnesos

voornamelijk Nederlands gesproken / soms Duits en/ of Engels

Inschrijving voor  8  deelnemers, zowel beginners als gevorderden

Het aantal van 8 deelnemers ontstaat doordat er niet meer dan 8 Mandala's begeleid kunnen worden

......


 Vathi:
verblijf & omgeving

Locatie
De naam van de locatie is Boukouvala. Boukouvala ligt buiten het stranddorpje Vathi. Het huis aan zee waar we logeren, ligt op een schitterende locatie. Alle kamers zijn voorzien van een balcon aan de voor en achterkant met direct uitzicht op zee. De kamers zijn voorzien van een kitchenette en hebben een eigen toilet en douche.
Er zijn 1- en 2- persoonskamers. Je kamer ligt op 20 meter afstand van het prachtige zandstrand.Vanuit het balcon aan de voorkant kijk je uit op een tuin met grasveld, veel bloemen en palmen in een bijna tropische sfeer. 10 meter verder duik je zo in zee.

In de vrije tijd die het cursusrooster biedt, kun je ontspanning zoeken in het betoverende en vruchtbare landschap van de Mani. Je kunt er naar hartelust vrij plukken en eten van sappige sinasappels, waarvan de bomen op diverse plekken verspreid staan.Vanuit je kamer kun je de ochtendzon boven de zee zien opkomen. Vanaf het achter balcon kun je genieten van de gloed van de ondergaande zon boven de kammen van het Taychatosgebergte. Kortom overal ruim uitzicht en privacy. Het dichtstbijzijnde stadje is het pittoreske Gythion met terrasjes en restaurants aan zee, waar je o.a. de heerlijkste verse visgerechten kunt eten. Gythion is al 3 jaar uitgeroepen tot het mooiste havenstadje van Griekenland.
. . .
de 1 of 2 persoons kamers  met kichenette en douche/toilet / balkon voor en achter - zo vanuit je kamer het strand op - het gebouw waar we verblijven 30 m van het strand


l
Boswandeling
Vooral diegenen die zich openstellen voor het geurige land van de Mani zullen met al hun zintuigen volop kunnen genieten van karakteristieke olijfbomen, braamstruiken, oregano, venkel, marjolein en tijm. Tijdens wandelingen heb je uitzicht op een gevarieerd zee- en berglandschap waar orchideeën groeien en tal van vogels, vlinders en landschildpadden te zien zijn. In de stilte van de valleien kun je de bewoners in de nabijgelegen dorpjes horen praten en wie afstemt, hoort ook de stemmen van Zeus, Aphrodite of Prometheus.

Byzantijnse kapel
Excursies
Bij een excursie bezoek je bijvoorbeeld een sjamanistische 'powerplace' in de grootse natuur van de Zuid-Peloponnesos. Of je bezoekt archaische, monolitische Necropolen zoals van de Pelasiers van circa 7000 v. Chr. of oude Griekse Hellenistische tempels en offerplaatsen, gave Byzantijnse kapelletjes en kerken. Beroemd en typerend voor dit gebied zijn de uitzonderlijke Mani-torens.
Ten slotte kun je op de prachtige stille stranden in de omgeving goed tot rust komen. In de schone Aegeische zee is het heerlijk zwemmen.

..................

.......
Schilderen in het atelier in de boomgaard
De cursus

Klik hier
voor een toelichting op
cursusinhoud,
werkwijze en
begeleiding

Deze zomercursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Je motivatie om via schilderen, tekenen en boetseren expressie te geven aan je eigen beleving, staat centraal.
Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. Je zult ontdekken dat de vreugde van beeldend bezig zijn niet alleen hoeft te liggen in een resultaat dat je kunt tonen, maar evenzeer in het bewust beleven van het beeldend proces als zodanig.
Er wordt op een expressieve en creatieve manier beeldend gewerkt waarbij je leert het krampachtig schilderen los te laten en elk moment je intuïtie volgend verder te tekenen of schilderen zonder steeds te oordelen of beoordeeld te worden.
Op deze manier, vlak bij zee in de natuur van de Mani, bezig te zijn is een verademing na een jaar hard werken en een jachtig bestaan waarin je ver van jezelf weg kunt raken.
Beeldende expressie

De nadruk gedurende deze zomercursus ligt op de ontwikkeling en verdieping van je creatieve en expressieve beeldend proces. Tevens leer je spelenderwijs teken- en schilderkundige technieken.... zogezegd 't beeldende vak.

De begeleiding van het schilderen is procesmatig en vrij van esthetische oordelen van 'mooi of lelijk'.
Een van de trefzinnen van Michiel is: esthetica is de wielklem op je expressie.
Jouw expressie in het beeld is waar het om gaat en niet of een schilderij mooi of lelijk is.
De beoordeling van mooi of lelijk komt vaak voort uit een door opvoeding geconditioneerd patroon.
Dat heeft dan niets
te maken met 'oordeelloos voelen' van de inhoud van het schilderij en 'inzicht in de betekenis' van het schilderij dat je geschilderd hebt.

Overigens bestaat het begrip 'schoonheid of esthetica' wel degelijk. Dat is echter een meer universeel begrip dat door alle tijden heen bestaat en per cultuurperiode verandert in dan heersende opvattingen over
cultuur kunst.

De expressie tijdens het beeldend proces gaat gepaard met het werken met zowel je rechterhand als je linkerhand en vindt bij bepaalde beeldende processen plaats zowel open als met gesloten ogen.
Als gevolg van deze manier van beeldend bezig zijn oefenen de ogen minder controle uit en wordt je intuïtief vermogen gestimuleerd. Daardoor kom je ook weer dichter bij je innerlijke beelden om die te realiseren. In stappen als het ware.

Af en toe bespreek je met Michiel je beeldend werk. Hierbij speelt de dialoog tussen jou en je eigengemaakte schilderijen en de innerlijke  betekenis daarvan een belangrijke rol.
De dialoog slaat een brug tussen je onbewuste en je bewuste weten.
Zowel simultaan als afwisselend links- en rechtshandig beeldend werken spelen hierin ook een belangrijke rol.
Daar komen individueel en soms groepsmatig ook alle schilderkundige begrippen op z'n tijd aan de orde.  De behandeling van en ontwikkeling van vaardigheden in het schilderen met verschillende materialen krijgt op een aparte dag alle aandacht.

Je handen kennen al je innerlijke beelden en laat ze die tot uitdrukking brengen.

Je hoeft niets te weten of vaststaande beelden te hebben voordat je gaat schilderen via deze manier van beeldende expressie. Laat je verrassen.

Tevens zul je ervaren hoe het is om te werken vanuit verschillende waarnemingsoefeningen met de verschillende zintuigen, sjamanistische oefeningen, in grounding- en ademhaling wel of niet in relatie tot meditaties. Daarbij krijg je natuurlijkerwijs ervaring en inzicht in de chakra’s (energievelden in je lichaam).

Naast het schilderen kun je iets lager op deze site bij  meer over deze cursus  lezen over de Mandala in het zand.

Lees verder over de schildercursus 3 blokken hieronder: 'meer over de schildercursus'.

. .
strandtuin bij verblijf .......................... strand bij onweerslucht ................... atelier in sinaasappelboomgaard

cursusschema

dagindeling

Zomercursus

Deelnemersbijeenkomst vooraf in Amsterdam op
Donderdag 11 april 2019 (zie voor details 3 pag. verderop hieronder).

Heenreis
vr.  10 mei
2019

11 / 12 mei 
lesochtenden waarop beeldend gewerkt wordt.
's Middags atelier inrichten.

13 mei is een vrije of excursie dag.
Daarin kan ook een excursie gemaakt worden.
De deelenemers die thuis blijven kunnen geheel zelfstandig op het buiten atelier gaan schilderen of iets anders doen naar wens. Er is bij een excursiedag geen les.

14 / 15 mei   lesochtenden waarop beeldend gewerkt wordt.

16 mei Mandala

17 mei Mandala
Dit zijn de 2 dagen waarop je jouw Mandala maakt op het stille gedeelte van het strand bij Vathi. De eerste dag 4 deelnemers.
De tweede dag de vier andere deelnemers.
De deelnemers die een van deze dagen thuis blijven kunnen geheel zelfstandig op het buiten atelier schilderen of iets anders
naar wens doen.

18 mei  lesochtend waarop beeldend gewerkt wordt

19 mei lesochtend waarop beeldend gewerkt wordt

20 mei evt. excursie in overleg

21 mei laatste dag beeldend werken en 's middags atelier opruimen. Gezellige afsluiting.

Terugreis:
wo. 22 mei (zie reisschema).
 

Dagindeling
Tijdens de cursus wordt 's ochtends van 09.00 - 13.00 uur beeldend gewerkt met begeleiding van Michiel Dhont.
's Middags en 's avonds inclusief de 4 vrije dagen ben je vrij om geheel zelfstandig door te gaan met de schilderijen die je in de ochtend hebt gemaakt of een nieuw schilderij op te zetten. Je kunt ook rusten of juist actief zijn door te wandelen en dan later met schilderen door te gaan.
Op de vrije dagen kan tevens in overleg gekozen worden om aan een excursie deel te nemen. Doorschilderen kan ook.
Excursieprijs: circa € 35,- p/p. Yannis is dan onze prettige, zeer betrouwbare en veilig rijdende chauffeur.
....
De schilderlessen
Leslocaties

De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar Michiel Czn. Dhont. Michiel was in
1975 de oprichter van het atelier de 'Werkplaats Molenpad' voor 'Beeldende expressie vanuit beweging en intuitie' te Amsterdam.

In een periode vanaf 1979 heeft Michiel tevens zomercursussen gegeven in Amerika, Frankrijk, Finland, Spanje en tot 2008 ook aan de Italiaanse Riviera.
Nog steeds geeft hij die in Griekenland / Vathi en Frankrijk / Préau.

Vanaf 1996 waren er steeds twee zomercursussen voor Nederlandse deelnemers in Griekenland / Zuid Peloponnesos in Vathi in de maand mei tot begin juni. Nu is er één zomercursus van 10 dagen.
De meeste deelnemers preferen 2 weken minimaal in Griekenland te verblijven i.v.m. de grotere afstand.
De 2 zomercursussen in Frankrijk zijn ieder één week.

Als je wilt kun je in het blad 'Onkruid' nr.102, een integraal interview lezen over en foto's zien van beeldend werk van Michiel (zie direct hieronder) en over zijn werk als begeleider van mensen die deelnemen aan diverse worshops en cursussen beeldende expressie van uit beweging en intuitie.
Het blad nr. 102 kun je bestellen via www.Onkruid.nl

Over het door Michiel geschreven werboek voor basisonderwijs en het beeldende therapie vakgebied kun je op deze site meer info vinden:
't Tijdloze Uur
Als je schilderijen, tekeningen en ander beeldend werk van Michiel wilt zien, kijk dan op de link:  beeldende kunst.
meer over deze cursus
Nicolien in haar Mandala met Maryan die als
student stage liep / 2009 

Inhoudelijk schilderproces

Elke lesmorgen begint met een introductie door Michiel gegeven, buiten in de natuur. Soms solo dan weer gezamenlijk. De daarbij opgedane ervaringen stimuleren de voortzetting van je schilderproces direct daarna.
In de praktijk is gebleken dat deze ervaringen van de intro's een goede en intuitieve manier is om in je teken- en schilderproces te komen.

Er is één ochtend doe je een aantal experimenten op schildergebied door speciale behandeling van de teken -en schildermaterialen. Die oefeningen zijn heel stimulerend voor het maken van al je tekeningen en schilderijen daarna.

Er is ook 1 dag dat je een Mandala/Medicijnwiel op het strand maakt met zand en andere materialen die je daar vindt.
Het maken van je eigen Mandala en het vervolg, is een intuitief, creatief beeldend proces dat tevens helderheid en verdieping van je leven creeert. Je creëert daarbij je diepste wens van dat moment in je leven. Het stimuleert tevens je teken- en schilderproces daarna. Het is voor alle mensen die dit eerder deden genieten om de Mandala te maken. Zo in de stilte en weidsheid van het strand vroeg in de ochtend.

Met de tekeningen en schilderijen die af zijn, maak je contact via de dialoog tussen jou en het door jou gemaakte beeld.
Michiel begeleidt je daarbij in de zgn. trialoog. Er zijn 2 manieren om de dialoog toe te passen. Deze hebben onderscheidende en overeenkomende functies.


Verschillende voorbeelden van door vorige deelnemers gemaakte Mandala's
Bio-ritme
Door Michiel wordt in Vathi het begrip 'bio-ritme' aangereikt. Dat wil zeggen, dat je als mens steeds handelt en je keuze om ergens aan mee te doen bepaald wordt door hoe jij je als individu voelt.
Te doen wat je op dus op dat moment voelt om te doen. In de praktijk betekent het dat je jezelf niet verplicht hoeft te voelen om elke morgen mee te doen.
Alleen als dat voor jezelf zo voelt om te doen, vanuit je hart, neem je aan de gemeenschappelijke schilder ochtend deel. Jij bent degene die creeert in vrijheid.
Een werkelijk creatief proces kan uitsluitend ontstaan vanuit tijdloosheid en nooit vanwege een verplichting. Het feit dat je gemotiveerd bent om te gaan schilderen is de kern van je verblijf in Vathi.

Kortom waar tijd en ruimte samenvallen, ontstaat een geinspireerd schilderproces van je innerlijke beelden.

Tijdens dit soort cursussen komt ieder als individu binnen. Er is in feite nog geen sprake van een groep.
Mensen vormen pas een groep als de individueen zich vrij en veilig voelen binnen een groep. Ieder waardeert elkaars bio-ritme waardoor een creatieve en reele spirituele sfeer kan ontstaan.
Door bio-ritme te realiseren onstaat een natuurlijke afstemming op elkaar en de omgeving en ook naar Michiel als begeleider en omgekeerd.

Af en toe vinden er bijeenkomsten plaats gedurende het laatste deel van de middag, in de voortuin onder de palmen.
Die bestaan uit voorbereidingen i.v.m. de aspecten rondom het maken van je eigen Mandala op het strand.

Soms vindt er met alle deelnemers een speciale gebeurtenis plaats in de avond op het strand. Bijvoorbeeld een Gong meditatie of een vuur.

voorbeeld
van
bio-ritme
Tijdens een zomercursus die Michiel jaren terug in Frankrijk gaf, was er een cursist die voornamelijk sliep, at en wandelde gedurende de eerste drie cursusdagen. Het leek er op alsof hij niet deelnam aan de cursus en verdere gemeenschappelijke activiteiten...
Ongeveer halverwege de week begon hij, uitgerust, met schilderen, was ontstresst en had bovendien aan het eind van de cursus de meeste schilderijen geschilderd van alle deelnemers.
Natuurlijk dat het er tijdens een schildercursus niet om gaat zoveel mogelijk schilderijen te maken!.
Bovendien was hij na die eerste paar dagen op ontspannen wijze in contact met de andere deelnemers.


Voor eventuele verdere inhoudelijke informatie over de workshop kunt je Michiel mailen op of evt. bellen:06 - 10 10 85 58

Een lesdag gezamelijk tekenen en/of schilderen uitgaande van bepaalde toepassingen van materialen:

Op een bepaalde lesdag worden er door Michiel
'en groupe' bepaalde manieren van verf behandeling en van tekenen gegeven.
Deze manieren van beeldend werken zijn inspirerend om in het verdere verloop van je schildeproces toe te passen. Wel werkt iedereen die dag wel individueel. In overleg wordt al dan niet op een morgen of middag een groepstekening of -schilderij gemaakt. Materiaal
Zelf een deel van de schildermaterialen meenemen naar Vathi.

Er wordt geschilderd met acrylverf en getekend met krijt en soms houtskool, op middelgroot / 65 x 50 cm. en groot formaat papier / 100 x 75 cm.
Je zult ook op verschillende manieren met klei werken, o.a. door toepassing met acrylverf.
Klei is kosteloos beschikbaar. Bij deze brochure hoort een lijst van de schilder- en tekenmaterialen die je voor deze cursus nodig hebt.
Deze lijst waarop omschreven staat welke beeldende materialen je zelf meeneemt naar Griekenland kun je hier bekijken en uitprinten.

Het is belangrijk dat je de juiste materialen bij je hebt. Volg daarom s.v.p. de instructies bij de lijst nauwgezet op en overleg bij twijfel met Michiel. Er is in de wijde omtrek van Gythion / Vathi
niets te koop aan materialen die je voor de cursus nodig hebt.
 Deelnemers
bijeenkomst

Ontmoeting vooraf tussen de deelnemers en Michiel is prettig en van belang zodat je elkaar in Nederland eerst ontmoet en ook goed geinformeerd bent over de reis en alles omtrend de cursus.
Deze bijeenkomst is zoals alle jaren voorheen op dezelfde plek.

Tijd:
zondag  31 maart 2019  
tussen 19.00 - 21.00 uur
precies

Plaats:
Amsterdam-C, Prinsengracht 653.
Café Molenpad
.
Bij Prinsengracht / Leidsegracht!

Route vanaf C.S.: tram 2, uitstappen halte Prinsengracht, één blok lopen
langs de Prinsengracht (met het verkeer mee) richting Westertoren.
Steek de Leidsegracht over en na 30 m. loop je langs een knik in de gracht nog 100 m. door. Daar ligt rechts café Molenpad.
Als je voor het eerst meegaat, dan ik het handig om deze route even uit te
printen om voor onderweg mee te nemen.Prijs en
accommodatie
De totaal kosten zijn afhankelijk van vluchtprijs (hoe later je boekt voor het vliegtuig hoe duurder je vliegticket) en ook hoe je je maaltijden gebruikt door zelf te koken of bij Yannis of elders te dineren en lunchen.


De duur van de zomercursus is 11 dagen | uit en thuis is 13 dagen


Voor een reis- en annuleringverzekering draag je zelf zorg!
misschien handig om het zomercursus bedrag zelf ook mee te verzekeren. er zijn verzekeringen die dat ook meenemen in de clausule.


Boeking van zowel de accomodatie als de reis doe je zelfPer Internet boeken is i.h.a. goedkoper dan via reisbureau.

Boeking vliegticket:

Zomercursus 1:
Heen vlucht  Transavia - vrijdag  10/5  Vertr. 16:20 u. - Aank. ?? 19:50 u. Dit is te laat voor de bus naar Gythion, wat betekent dat je een overnachting in Athene moet boeken om de volgende ochtend de (laatste) bus van 12:10 u. wel te kunnen nemen...
Terug vlucht Transavia - woensdag    22/5  Vertr. (?) 21.00 u. - Aank. 00.10 u.
Je kunt zelf beslissen om je terugreis op een latere datum dan 22 mei te boeken. Let op: niet alle dagen is de vertrektijd 21:00 uur. Bij een vroegere vertrektijd haal je de terugreis niet in 1 dag! Check welke dag je wel om 21:00 uur retour kunt.
Bij Transavia kun je ook voor een enkele reis boeken wat heel prettig is als je naar een hele andere bestemming wilt doorvliegen.

Je kunt na afloop van de cursus meerdere dagen alleen in mei in Boukouvala bijboeken.
Bij Jannes kun je extra nachten boeken t/m za. 25 mei. 26 mei om 10:00 moet iedereen van de kamer vertrokken zijn.

Let op
de verschillende vertrektijden van de terugreis!!

Boek in Gythion tijdig je busticket voor de terugreis naar Athene.

Terug vluchten met andere vlieglijnen, als je die kunt vinden:
Die kun je misschien wel halen op een redelijke tijd vanuit Vathi / Gythion als je in de ochtend met een taxi naar het busstation in Gythion gaat.
Wat deelnemers vaker gedaan hebben is een dag extra invoegen in je terugreis, door b.v. eerst op de dag dat de cursus afgelopen is eerst per bus naar Athene te reizen, daar uit te gaan (de Plaka en / of de Akropolis b.v. en het  nieuwe Archeologische museum!!!), te overnachten in Athene en de volgende morgen  terug te vliegen naar Nederland. Dat is goed in de morgen van vertrek heel goed te halen!

Vliegprijs Transavia retour: in December 2015 nog € 265,-  (inclusief bagagekosten en luchthavenbelasting).

Later in 2017 kan het bedrag uiteindelijk zelfs worden: circa € 370,- 

Eventueel kun je samen reizen met het vliegtuig en verder
met de bus vanuit Busstation 'Peleponnesou': 
Het traject samen reizen van Athene-Gythion wordt lastiger als deelnemers verschillende opties kiezen. Dit kan een dag eerder zijn of net een andere aankomsttijd.
Dan wordt het ook een andere vertrektijd van de bus naar Gythion. Je zal dit horen tijdens de Bijeenkomst van alle Griekenland gangers bij het café Molenpad / Amsterdam (zie verder hieronder).

Als je de laatste Gythion-bus vanuit Athene mist:
Je kunt gezamenlijk besluiten om met elkaar een taxi te nemen met 3 personen i.p.v. de bus, hotel in Athene en de volgende dag met een taxi naar Vathi te rijden!
Met je bagage, papierrollen en verftas +... kunnen er meestal maar drie personen, heel soms vier in één taxi! Vanzelfsprekend is een taxirit duurder dan wanner je met de Gythion-bus gaat.

Voor laatboekers: als Transavia volgeboekt is: Je kunt dan nog proberen via Swiss Air met een tussenlanding in Zurich of Rome te boeken. Zij waren vaak goedkoper. Dit jaar echter duurder. Via Rome hebben deelnemers ook wel eens gedaan. Alleen de transfertijd is kort. Daardoor loop je de kans dat je bagage te laat overkomt. Je moet dan in Athene zonder bagage naar Vathi doorreizen. Meestal is de bagage dan 1 of 2 dagen later in Vathi aan.
Zorg bij de boeking van je vliegticket dat je de openbare bus in busstation Peleponnesou / Athene van 14:00 u. kunt halen. Prijs ca. € 25 (zie meer hieronder).

Bus-Shuttle Airport -Athene:
Op Athene Airport staat net buiten de hal bij uitgang 5  the shuttle 93 die ieder kwartier, rechtstreeks naar het grote bustation Peleponnesou gaat. Reistijd circa 75 minuten en ticket ca. € 5,-.≈€ 370

Bus-Lijndienst Athene - Gythion:
Zorg dat je de openbare bus in busstation Peleponnesou / Athene van 14:00 u. haalt.
Deze bussen zijn veilig en comfortabel en kost circa € 25 enk. reis (circa 4 uren).
Er zijn 2 sanitaire stops bij een wegrestaurant. Koop bij aankomst in het busstation Peleponnesou direct je kaartje in de grote voorhal, om je plek te reserveren (kan heel vol zijn). In de wachttijd kun je in het restaurant dineren of wat drinken. Ik reis zelf al jaren op deze manier.

Autobus over het schiereiland Peleponnesos:

Je kunt een enkel of retourtje op datum kopen. Als je nog niet helemaal weet  wanneer je  met de bus teruggaat koop dan je buskaartje voor de terugreis pas later in Gythion.
Dit retourkaartje koop je ruim van tevoren, bijv. 3 dagen voor jouw vertrekdatum.
Deze bus kan overboekt zijn als je daar te lang mee wacht!

LET OP:
De laatste Lijndienst richting Gythion vertrekt circa 18.00 uur, maar eindigt in Sparta. Vandaar kun je met een taxi de 60km naar Gythion/Vathi-Bukubala reizen.
Als je in Athene overnacht hebt, kun je vanuit het Busstation Peleponnesou in Athene de bus van 14:00 u. nemen die via Sparta door naar Gythion rijdt. Let dus op!
Je kunt ook Sparta bezoeken en
dan vanaf Sparta een taxi nemen die je, via Gythion, meteen naar Bukubala brengt. Dat is circa een uur rijden. Als je samen de taxi betaalt, is dit niet al te duur. Dezelfde avond laat ben je dan toch nog in Bukubala.

€ 70


Accommodatie
voorbeeld:
Er zijn 7 kamers beschikbaar.
Als alle deelnemers een 1-pers. kamer boeken, kunnen er 7 mensen deelnemen.
Als 2 deelnemers 1 kamer delen, kunnen er 8 mensen deelnemen.

1-pers.kamer 12 nachten à € 35,- per nacht
2-pers. kamer kost 12x € 22,50,- per nacht per bed p/p

Kosten 11 overnachtingen  a € 22,50 of € 35,-

Taxi: In Gythion neem je bijv. samen 1 taxi naar Vathi-Boukouvala to 'The Old House' near the beach - per taxi circa € 20,-


€ 420
of
€ 270

 

€ 20


Boeking van de accommodatie
!
Je kamer boek je ook zelf en wel bij Yannis Bukuvalis per e-mail: bukubala@otenet.gr
of telefonisch: 00.30 27330 25060 (dus niet via Michiel!).
Als je met z'n tweeën op 1 kamer wilt logeren, reserveer dan bij Yannis een kamer op naam van 1 persoon die voor 2 bedden betaalt. Dat verreken je verder onderling.
Individuele deelnemers die een 1-persoonskamer willen reserveren worden door Yannis over de daarvoor beschikbare kamers geplaatst.
Vraag Yannis om een
bevestiging van je boeking als zij het door jou aan haar betaalde bedrag ontvangen heeft!
Er zijn totaal 7 kamers voor 1 persoon. Op 5 van deze kamers kunnen evt. 2 deelnemers slapen in aparte of dubbele bedden.


Vraag aan Yannis bij je telefonische of internet boeking dat ze je het IBANnummer en de Swift-code van haar bankrekening door mailt en bij ontvangst van je betaling de boekingsbevestiging toestuurt per e-mail.

Neem voor alle zekerheid ook je (copie) giro-afschrift mee om je betaling te kunnen bewijzen in Vathi.
er kan iets met de overboeking gebeurd zijn.

Als je 1 of 2 of 3  dagen langer dan de zomercursus op je kamer wilt blijven kun je dat aan Yannis zeggen/schrijven.

Zaterdag 25 Mei moet je voor 10.00 de kamer verlaten om verder te reizen.

Je kunt dus in Nederland de beste dag van je terugreis boeken.

Natuurlijk kun je ook op 22 Mei vertrekken.

25 Mei worden alle kamers schoongemaakt voor nieuwe gasten die zondag arriveren.


Maaltijden
Naar naar eigen keuze kun je
elke dag alles zelf in je kitchenette maken of uit eten gaan.
Een voorbeeld als redelijke schatting is: ontbijt (€3,-) en lunch (€3,-) zelf verzorgen. Diner, zelf maken of in een restaurant. Gemiddelde kostprijs €16,- incl. glas wijn.
De Kosten zijn dan circa € 22,- p/p per dag.€ 242
2 pers. prijs pp: Vlucht, transfer (bus | taxi) en verblijf, raming | globaal voor 11 dagen
€ 972,-
1 pers. prijs: Vlucht, transfer (bus | taxi) en verblijf, raming | globaal voor 11 dagen
€ 1122,-

Cursus
Beeldende Expressie van Innerlijke beelden schilderen & Mandala/Medicijnwiel creeren.
Betaling:   Zodra je vliegreis geboekt hebt, maak je svp. het cursusbedrag over op:
IBAN: NL04 INGB 000 552 3031 t.n.v.  M. Czn. Dhont te Hardenberg o.v.v.
Vathi zomercursus

€ 540,-

Waarom op tijd Boeken

Langer wachten met de vluchtboeking maakt het vaak duurder. Soms is er in een later stadium alleen een andere / latere vlucht of andere maatschappij mogelijk.
Later....betekent in een dergelijk geval dat je ook de busreis naar Gythion niet gezamenlijk kunt maken.

Houd er rekening mee dat het maximum
aantal deelnemers van 8 personen per cursus snel bereikt is. VOL = VOL!
Materiaal
- grote borden, paletten en emmertjes zijn allemaal in Vathi aanwezig

LET OP:

Het is aan te raden eerst Michiel even te contacten met e-mail inclusief je tel.nummer vermelden als je belangstelling hebt om mee te gaan, voor je gaat boeken.

Je kunt Michiel mailen op of evt. bellen: 06 - 10 10 85 58

Laat i.v.m. de maximum deelname s.v.p. direct ook even weten aan Michiel als je
eenmaal gereserveerd hebt voor de accommodatie en je ook je vliegreis al geboekt hebt.
Dit is van belang voor Michiel om een overzicht te hebben van het aantal definitieve deelnemers t.w. max. 8 pers.
Dat voorkomt ook weer overboeking van meer dan 8 deelnemers.
Kijk hier voor de Annuleringsvoorwaarden

HOTELS in ATHENE

Suggesties om, indien noodzakelijk of gewenst, een nacht te overnachten in Athene:

Middle class hotels in the Centre of Athens, near Omonia Square and the famous PLAKA terrassen:

Acropolis House
6-8 Kodrou & Voulisstr.10558 Athens ( 00.30.1.3222.344 fax: 00.30.1.3244.143 on Plaka

Dorian Inn Hotel
17 Pireos Str. GR 10552 Athens, ( 00.30.1.5239.782 fax: 00.30.1.5226.196 not on Plaka

Amazon Hotel Mitropoleos Athens
( 00.30.1.3234.002 fax: 00.30.1.3226.672,

These Hotels are located near to the wonderful Plaka area.

Er zijn ook hotels vlak bij Athena Airport.

VOORBEELD
van organisatie

Maaltijden

Je kunt ook alle maaltijden, koffie & thee, lunch en diner zelf maken in je kitchenette op de kamer. Dan zijn de kosten voor maaltijden natuurlijk minder en kom je misschien op € 175.

Op loopafstand van 'Boukouvala' is een kleine supermarkt waar voedsel, dranken en strandspullen te koop zijn. In Gythion is een goedkopere supermarkt waar je voor meerdere dagen kunt inslaan.

Op Boukouvala zelf is een gezellig en huiselijk restaurant waar je de maaltijden kunt gebruiken. Deze worden alle door Yannis zelf bereid en opgediend! Yannis zijn heel prettig in de omgang en dienstbaar t.o.v. ons als gasten.
Je kunt zowel binnen als buiten in de prachtige tuin ontbijten als lunchen
en dineren.

Strandrestaurant: Later in Mei gaat er een gezellig en eenvoudig strandrestaurant open. Dit ligt op 8 minuten loopafstand langs zee. Daar kun je ook lunchen en dineren (bijv. calamaris € 8 - salade € 6 -diner tussen €10 en €15.
Je kunt ook elders je avondmaaltijden gebruiken in de directe nabijheid van
'Boukouvala' of in verderaf omliggende bergdorpjes in het wijde gebied van de Mani in de Peloponnesos. Ook het pittoreske havenstadje Gythion, waar je pal aan zee kunt dineren, is de moeite waard.
 
......
 Excursies
Als er belangstelling voor is kunnen er excursies in de wijde omtrek van de Zuid-Peloponnesos gemaakt worden.
Het kan een sjamanistische power-place zijn of een oude Griekse tempel en offerplaatsen, of graftombes, gave Byzantijnse kerken en uitzonderlijke Mani-torens.
Je kunt zelf bepalen of je daaraan wilt deelnemen. Doorgang is afhankelijk van het aantal excursiegangers.
Ten slotte kun je schitterende wandelingen langs de kustbergen maken waarbij je op de prachtige, stille en schone zand-stranden heerlijk kan ontspannen en zwemmen in de schone zee.


Yannis Boukouvalis is daarbij onze zeer betrouwbare chaufeur.
..............
               Spelonk lopen                         levensbloem                            Orakel van Nymfi             
   
. .
Koepel van Byzantijnse kapel
op eiland Monemvasia


 Extra
Informatie
Als je individueel tochtjes wilt maken in de omgeving, kun je een auto of bromfiets huren in Gythion. Houd er rekening mee dat je een Nederlands bromfiets- of motor / auto-rijbewijs meeneemt.
Dagelijks rijden er verschillende bussen naar Gythion op en neer.
Al deze vormen van transport zijn voor eigen rekening.
Advies: lichte wandel(berg)schoenen met goede profielzool, lange wandelbroek en sokken en zonnehoed of pet bij het lopen / schilderen.
.......
Aegeïsche Zee bij de zuidelijkste punt van Europa ......Gythion - haven .....Ochtendgloren op Vathi-strand
   
   
Graag zo snel mogelijk contact opnemen met de docent Michiel Czn. Dhont nadat je accommodatie in Vathi en de vlucht geboekt hebt:
mail           Indien echt noodzakelijk: 06 - 10 10 85 58
..... 


tijdens excursie onderweg naar zuidelijkste punt van Europa
foto: door Pauline van de Klashorst


wilde artisjokken

Poseidontempel / Mani ca. 600 v. Chr.
een van de oudste tempels van Griekenland
Ligt relatief dicht bij Vathi