Foto expositie in Woon- Werk Collectief Wijk7 Amsterdam

Aan alle studenten van de voormalige Werkplaats Molenpad

Lieve vrienden en anderen


Tempel gebouwd circa 1450 V.Chr. door Pharao Hatshepsut (2de vrouwelijke Pharao) 
+ 1ste architect uit de oudheid: Imhoteb


Michiel Czn. Dhont / beeldend kunstenaar
eerste foto-expositie in Amsterdam-

Expositie: Retrospectief met diverse Fotoseries van reizen die Michiel over vier continenten gemaakt heeft (in 35 jaar) en hem geïnspireerd hebben, ook om naderhand te schilderen
Wanneer:  zondag 2 oktober / opening: vanaf 15.00 tot 18.00 uur
Plaats: Woon- Werk Collectief Wijk 7 / Daalwijkdreef 7 / 1102 RN / Amsterdam – Zuidoost (dichtbij de ARENA) (waar ik ook woon)
Route beschrijving bij:  www.Wijk7.org + PDF met kaartje en uitgebreide beschrijving.
Muziek performance: om circa 16.00 – solo optreden van Michiel


Interieur 20 jaar verlaten huis in gehucht Molieres (Aude) in de Franse Pyreneeën

Deze foto’s zijn ook per stuk voor een lage prijs verkrijgbaar. Ook zijn er een aantal schilderijen - tekeningen - etsen van Michiel zijn beeldend werk te koop tijdens de opening voor lage prijzen.
Na-bezichtiging (s.v.p. per e-mail) is soms mogelijk, gedurende 10 dagen na de opening. Alle geldbedragen bij verkoop van kunst gaan uitsluitend naar de Stichting ’t Tijdloze Uur. Daarvan worden nieuwe boeken gemaakt en gepubliceerd in diverse talen.
Praktisch:  Stichting ’t Tijdloze Uur NL48RABO0160983010


kunstwerken aanwezig tijdens de expositie en tevens te koop

De Financiële Crisis Nu….de toekomst van de Kunsten

Essay door Michiel Czn. Dhont

Wat is er aan de hand in de wereld en vooral in Nederland  met de Kunsten in het algemeen en in ’t bijzonder de beeldende kunst en de muziek? Wordt er nog Originele beeldende kunst verkocht en wie koopt welke kunstwerken en waarom?! Speciaal interessant en bizar voor professionals en curieus voor een ieder die in het Wel en Wee van de Kunsten is geïnteresseerd. Je valt van de ene verbazing in de andere! zie het hele essay…

Binnenkort biedt Michiel delen van zijn oeuvre aan bij het MIMA / Abu Dhabi

Opzienbarend nieuws in de Volkskrant van vrijdag 6 mei 2016

Frankrijk doet afstand Cultureel centrum van de wereld te zijn (New York werd het na 1945) door ook nog haar naam en image te verkopen! Grote kunstdeals zijn gesloten in het Midden Oosten met Emiraten als Dubai, Qatar en vooral Abu Dhabi, waar gigantische Kunstpaleizen gebouwd zijn en nog gebouwd worden.
Frankrijk heeft zelfs de naam Louvre voor 1 miljard dollar verkocht aan Abu Dhabi voor de periode van 30 jaar. Het schilderij met titel: wanneer ga je trouwen van van de beroemde Franse schilder Paul Gauguin  is een van de schilderijen uit het Louvre die voor honderden miljoenen verkocht zijn om als pronkstukken in Abu Dhabi te dienen (lees ook Link over de Crisis in de Kunsten hierboven). Met Westerse Wereldkunst willen deze Emiraten miljoenen bezoekers trekken wanneer de olie op zal zijn en door hun op schone energiebronnen zal zijn overgestapt.

Abu Dhabi en zijn nieuwe MIMA Museum

Mede vanwege een eerdere expositie van zijn schilderijen in Dubai zal Michiel binnenkort een deel van deze fotoseries en een gedeelte van zijn vrije beeldend werk naar Qatar en/of Abu Dhabi voor de grote kunstcollectie van het MIMA (denk aan ‘t MOMA in New York) in Abu Dhabi aanbieden. Van het aan te bieden beeldend werk aan ’t MIMA zullen ook tekeningen zijn die deel uitmaakten van een serie tekeningen die in 1978 door het Stedelijk Museum Amsterdam werden aangekocht.


tekening uit de serie Stedelijk Museum (nog te koop)

Tot ziens bij dit feestelijk gebeuren van beeldende kunst en muziek en vooral een hartelijk welkom op de opening van deze expositie op zondag 2 oktober 2016 en op aanvraag per e-mail de 10 dagen daarna. Met een warme groet van Michiel.

www.dhont.nl zie Gallery  en  www.TijdlozeUur.nl

 

______

Zie verder de uitgebreide routebeschrijving...